Stiftelsen Sjögrens syndrom driver frågor kring den reumatiska systemsjukdomen ”Sjögrens syndrom”. Vår primära och enda unika uppgift är att stödja forskningen inom sjukdomen Sjögrens syndrom. Genom vår inriktning riskerar vi inte att hamna intressekonflikt avseende andra reumatiska sjukdomar. De donationer och arv som vi tacksamt tar emot används således till det som givaren har avsett.
Vi verkar för att för att informera och påverka våra politiker och beslutsfattare på olika nivåer, allt för att göra vardagen lättare för de som drabbats av sjukdomen. Det kan omfatta allt från rehabilitering, till frågor om vårdköer, arbetsmarknad, lagstiftningsfrågor m.m.
Internationellt röner kampen mot Sjögrens syndrom stort intresse och det bildas internationellt alltfler sammanslutningar vilkas intresse och arbete endast omfattar sjukdomen Sjögrens syndrom.
Stiftelsen Sjögrens Syndrom bildades 2012 för att stödja forskningen om sjukdomen Sjögrens Syndrom. Stiftelsen står under tillsyn av länsstyrelsen i Skåne län. Fördelen med detta är att inkomna medel enbart får användas i enlighet med stiftelsens stadgar, till forskning inom Sjögrens syndrom, oberoende av vem eller vilka som sitter i styrelsen i framtiden.
Förutom stöd till forskningen består vårt arbete i att:
• Arbeta för de sjögrensjukas intresse
• Informera om sjukdomen
• Stimulera till att utbyta erfarenheter
• Insamla bidrag till stöd för forskningen kring Sjögrens Syndrom i Stiftelsen Sjögrens syndrom, för utdelning till intresserade forskare efter inkomna ansökningar.
• Verka för att sprida kunskap och information till läkare, tandläkare, vårdcentraler m fl, vilka kommer i kontakt med de som fått diagnosen Sjögrens Syndrom eller de som väntar på att få sin sjukdom utredd.